Skupina ette se rozšířila o technologickou společnost trayto. Plánuje expanzi na další evropské trhy

Skupina ette, investující do projektů s vyšším smyslem na poli služeb, technologie, udržitelnosti
a životního stylu, se rozhodla investovat do technologické společnosti trayto. Cílem je nejen realizace nových projektů, ale také posílení synergických efektů v rámci skupiny.

“Spojení se skupinou ette nám umožní dynamičtější rozvoj stávajících technologií, realizaci nových projektů a rozšíření našich služeb na další evropské trhy,”

říká o spojení Rostislav Urbánek, statutární ředitel trayto.

Společnost trayto zahájila činnost k 1. únoru 2020. Integrovala činnosti ostravské technologické firmy Biddingtools Group, která se zabývá vývojem nástrojů pro správu porovnávačů zboží a vlastní technologii pro přetváření objemných datových souborů, se kterými firmy, především e-shopy, pracují. Mezi její největší klienty patří Hornbach nebo Okay a se vstupem silného investičního partnera počítá s expanzí na další evropské trhy.

„V IT vidíme velký potenciál. Věřím, že technologie na zpracovávání dat, kterou trayto vlastní, najde využití i v projektech v rámci naší skupiny, proto jsme se rozhodli do firmy investovat,“


vysvětluje důvody transakce Radim Hofrichter, statutární ředitel skupiny ette.

Společnost trayto není první technologickou firmou v portfoliu skupiny ette. Ta investovala také do aplikace Talkey na šifrování e-mailové komunikace. Do skupiny dále patří například broker poolová společnost holver.

Související články